środa, 9 listopada 2011

Racuszki z jabłkami

Czas przygotowania: 30 min.

Dzisiaj na słodko.



Składniki:

- 3 łyżki cukru pudru
- olej do smażenia
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 2 duże jabłka
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- 150g mąki

Wykonanie:


Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Wymieszać z mlekiem mąką i szczyptą soli. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda i pokroić w plasterki. Wymieszać z ciastem. Na patelni rozgrzać olej nabrać ciasto łyżką wazową i smażyć z obu stron na złoty kolor posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz