Czas pieczenia: min.
Przepis pochodzi od mojej mamy.
Składniki:
- 1 kg kapusty
- kość wieprzowa
- 1 grzybek suszony
- 1/2 paczki kminku
- 2 łyżki mąki
- 20 dag kiełbasy toruńskiej
- sól, pieprz, vegeta, majeranek (opcjonalnie)
- kość wieprzowa
- 1 grzybek suszony
- 1/2 paczki kminku
- 2 łyżki mąki
- 20 dag kiełbasy toruńskiej
- sól, pieprz, vegeta, majeranek (opcjonalnie)
Kapustę pokroić. Zalać wodą tak żeby przykryło, dodać grzybka i pół paczki kminku. Gotować z kością wieprzową przez około 1 godzinę. Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do kapusty pod koniec gotowania. Dodać 2 łyżki mąki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą i majerankiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz