poniedziałek, 19 września 2011

Kiszona kapusta gotowana

Czas przygotowania: min.
Czas pieczenia: min.

Przepis pochodzi od mojej mamy.

Składniki:

- 1 kg kapusty
- kość wieprzowa
- 1 grzybek suszony
- 1/2 paczki kminku
- 2 łyżki mąki
- 20 dag kiełbasy toruńskiej
- sól, pieprz, vegeta, majeranek (opcjonalnie)

Wykonanie:

Kapustę pokroić. Zalać wodą tak żeby przykryło, dodać grzybka i pół paczki kminku. Gotować z kością wieprzową przez około 1 godzinę. Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do kapusty pod koniec gotowania. Dodać 2 łyżki mąki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą i majerankiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz