Czas pieczenia: min.
Przepis pochodzi od mojej mamy.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty
- kość wieprzowa lub skrzydełko kurczaka lub łyżka masła
- 1 płaska łyżka kminku
- szczypta majeranku
- 1/2 wiązki koperku
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz, vegeta
- kość wieprzowa lub skrzydełko kurczaka lub łyżka masła
- 1 płaska łyżka kminku
- szczypta majeranku
- 1/2 wiązki koperku
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz, vegeta
Kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb i poszatkować. Gotować 10 minut. Dopiero po 10 minutach zalać wodą, dodać kość wieprzową lub skrzydeko kurczaka lub łyżkę masła. Dodać kminek i majeranek. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki mąki i posiekany koperek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz