sobota, 21 stycznia 2012

Tagliatelle z kurczakiem, porem i sosem gorgonzola

Czas przygotowania: 60 min.

Niestety nie mam zdjęcia ale potrawa pyszniutka. Sami wymyśliliśmy kombinację składników i się sprawdziło.
Składniki:

- makaron tagliatelle
- 2 piesi z kurczaka
- 1 duży por
- 100g sera gorgonzola lub innego z niebieską pleśnią
- 2 śmietany 18 po 200g
- 100g orzechów włoskich
- sól i pieprz
 
Wykonanie:

Kurczaka umyć, oczyścić i pociąć w kostkę. Posolić i usmażyć. Pora umyć, przekroić na pół i pociąć w plasterki. Podsmażyć. Śmietanę doprowadzić do wrzenia. Dodać pokruszony ser do śmietany. Gotować do czasu rozpuszczenia sera. Makaron ugotować, odcedzić. Do makaronu dodać kurczaka, pory i sos serowy. Doprawić do smaku.

Smacznego!

2 komentarze: