Foremka: naczynie żaroodporne 2,4l
Składniki:
- 50dkg polędwicy wieprzowej
- 50dkg pieczarek
- 1 cebula
- 1 śmietana 18% (200g)
- 1 łyzka mąki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 1 cebula
- 1 śmietana 18% (200g)
- 1 łyzka mąki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Mięso umyć, oczyścić i pokroić w plasteki. Oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć. Pieczarki oczyścić, obrać i poroić w ćwiartki. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać 1/2l wody. Pogotować razem około 30 minut. Mąkę połączyć ze śmietaną, zahartować i dolać do naczynia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Bardzo lubię takie gulasze.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam