Czas pieczenia: 60 min.
Pzsyne, łatwe i szybkie ciasto.
Przepis pochodzi ze strony Moj Ogrodek.
Foremka: keksówka
Składniki:
- 200 g masła
- sól
- rabarbar
- 130 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g mąki pszennej
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 4 jajka- sól
- rabarbar
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz
szczyptą soli. Dodajemy kolejno jajka. Masę łączymy z mąką pszenną, ziemniaczaną
i proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Rabarbar kroimy na
kawałki o długości ok. 2 cm. Ciastem napełniamy wysmarowaną masłem keksówkę. Na
cieście układamy owoce (można je lekko powciskać). Pieczemy w 170° przez 45
minut (u mnie 60 minut).
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz