Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie" czerwiec 2009.
Foremka:
Składniki:
- 25 dag polędwiczek wieprzowych
- 1 łyżka majeranku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- łyżka octu balsamicznego
- 1 banan
- małe opakowanie śmietany kremówki
- 1 łyżka curry
- sól i pieprz
Wykonanie:- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- łyżka octu balsamicznego
- 1 banan
- małe opakowanie śmietany kremówki
- 1 łyżka curry
- sól i pieprz
Polędwiczki pokroić w plastry (grubości ok. 2 cm). Natrzeć majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Zalać marynatą zrobioną z oliwy wymieszanej z paroma kroplami soku z cytryny i łyżka octu balsamicznego. Mięso wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Polędwiczki podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Banan pokroić na kawałki, położyć na polędwiczki, zalać kremówką ubitą z łyżką curry. Zapiekać 15 minut w temperaturze 180*C. Podawać z ryżem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz