poniedziałek, 12 września 2011

Marchewka na gęsto

Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 9 min.

Jeden z najprostszych dodatków warzywnych do obiadku. Chyba każdy to zna. My bardzo lubimy mieć zawsze jakieś warzywko do obiadku, wydaje nam się wtedy zdrowszy hi, hi ... Taka marcheweczka się zawsze przydaje jak się spieszymy więc zwykle mamy chociaż jedno opakowanie mrożonej w zamrażarce.


Składniki:
- marchewka w kostkę mrożona Hortex lub inna
- 2 kopiate łyżeczki mąki
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli do smaku

Wykonanie:

Marchewkę rozmrozić w rondlu z odrobiną wody. Posolić. Gotować około 9 minut. Dodać masło (tak jak to zwykle Buddy Valastro mówi, masło poprawia smak). Pod koniec dodać mąkę rozmąconą z odrobiną wody. Energicznie mieszać, marchewka będzie intensywnie gęstnieć.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz