poniedziałek, 19 września 2011

Polewa kakaowa

Czas przygotowania: min.
Czas pieczenia: min.

Przepis mojego męża.

Składniki:

- 1/2 kostki margaryny lub masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki wody
- 2 łyżki kakao

Wykonanie:

Składniki na polewę wrzucić do garnka, po rozpuszczeniu margaryny (masła) całość gotować 4 minuty (nie krócej bo polewa może nie zgęstnieć) ciągle mieszając.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Hue Hue. Dobre...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale ona była pyszna!!!!!niestety na placek nie starczyło......bo wszystko zjadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale dajecie. u mnie pachnie piernikiem i właśnie przełozyłem powidłem i zrobię tę polewę. dzięki.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ok. Dzięki. Powinna być dobra.

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest wyśmienite

    OdpowiedzUsuń