Czas pieczenia: 45 min.
Foremka: naczynie żaroodporne 26x36.
Składniki (porcja na 6 szaszłyków):
- 60 dkg mięsa wieprzowego (polędwica, szynka lub łopatka)
- 50 dkg boczku wędzonego
- 2 czerwone papryki
- 6 małych cebuli
- sól i pieprz
- 50 dkg boczku wędzonego
- 2 czerwone papryki
- 6 małych cebuli
- sól i pieprz
- patyczki na szaszłyki
Mięsa wymyć i oczyścić. Mięso i boczek pokroić w 2-centymetrowe kwadraty. Paprykę wymyć i oczyścić z pestek. Pokroić również w 2-centymetrowe kwadraty. Cebule obrać i pokroić w plastry. Składniki nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian: mięso, boczek, cebula, papryka itd. Posolić i popieprzyć. Piec w 200*"C przez 45 minut. W połowie przewrócić.
Smacznego!
wlasnie szukalam przepisu na wieprzowe szaszlyki...zapisuje i chetnie skorzystam.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego! To specjalność mojego męża, polecam gorąco, są pyszne ;)
OdpowiedzUsuń