Zwykle robiłam sałatkę z korzenia selera z jabłkiem ale tym razem akurat mieliśmy seler naciowy i tutaj jest taki udany eksperyment sałatkowy. Bardzo delikatny posmak selera, sałatka super odświeżająca, myślę że pasuje do mdłych potraw.
Składniki:
- kilka lasek selera naciowego (5-7)
- 1 duże jabłko
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- łyżeczka soku z cytryny
- świeży pieprz
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- łyżeczka soku z cytryny
- świeży pieprz
Seler umyć i pokroić w plasterki. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zmieszać z selerem. Dodać ok 3 łyżek majonezu i 4 łyżek jogurtu naturalnego. Wymieszać. Oprószyć świeżym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz