Składniki:
- laska kiełbasy zwyczajnej
- paczka parówek Berlinek
- 1 puszka pomidorów krojonych Pudliszki
- 2 papryki czerwone
- 1 cukinia
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 małe ostre papryczki (opcjonalnie)
- sól, pieprz, papryka w proszku, chilli
- 1 puszka pomidorów krojonych Pudliszki
- 2 papryki czerwone
- 1 cukinia
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 małe ostre papryczki (opcjonalnie)
- sól, pieprz, papryka w proszku, chilli
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Parówki obrać z folii i pokroić w plasterki. Kiełbasę obrać ze skóry i pokroić w półplasterki. Cebule podsmażyć a następnie dodać do niej kiełbasę, parówki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem podsmażać. Następnie przełożyć do garnka, zalać pomidorami. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kwadraty, cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Paprykę i cukinie dodać do garnka. Papryczki oczyścić z pestek, posiekać na plasterki i dodać do garnka. Wszystko gotować przez około 40 minut aż się sos zredukuje i warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku i chilli.
Można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem a nawet z samym chlebem.
Smacznego!
t
OdpowiedzUsuń