sobota, 17 grudnia 2011

Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania: 40 min.

Zdecydowanie w naszym guście potrawa. Prosta i smaczna. Przepis trochę zmodyfikowany pod nasze upodobania.

Przepis pochodzi od degustatorki.



Składniki ( na 4 porcje):

- tagiatelle
- 1 podwujny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 50 dag pieczarek
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól, pieprz 
- 1 śmietana 18%
- 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie)
- świeżo mielony pieprz
- 10 dag startego sera Gouda

Wykonanie:

Mięso i cebulę pokroić w kostkę, a pieczarki w ćwiartki. Rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, dodać mięso i pieczarki i wszystko razem podsmażyć, doprawić do smaku. Zalać wszystko śmietaną. Makaron ugotować al dente. Makaron zmieszać z przygotowanym sosem. Podawać posypane żółtym serem i świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz