Składniki:
- 600g mrożonej ryby w kostkach
- 1 jajko
- bułka kajzerka
- cebula
- sól (łyżeczka) i pieprz do przyprawienia
- 5 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki mąki
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Rybę rozmrozć i zmielić. Bułke namoczyć w wodzie, odcisnąć i zmielić. Bułkę i rybę wymieszać. Cebulę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach (na papkę). Cebulę dodać do ryby. Masę posolić i popieprzyć. Dodać bułkę tartą i mąkę. Jeśli kosystencja jest zbyt rzadka dodać więcej bułki i mąki. Formować kuleczki i obtaczać w bułce tartej. Spłaszczyć. Smażyć na oleju
Do masy mięsnej można dodać poszatkowaną pietruszkę lub inną zieleninę np koperek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz