czwartek, 10 października 2013

Tarta z kurczakiem i gruszką


Przepis pochodzi od Ekologiczna Kuchnia.


Składniki:

Farsz:
- 2 twarde gruszki
- 10 dag pieczarek
- 300 g filetu z kurczaka (użyliśmy udek z bulionu)
- 2 mała cukinia (jedna wystarczy)
- 1 mała cebula
- 2 jajka
- 200 ml śmietany
- sól, pieprz


Wykonanie:

Ciasto szybko zagnieść i włożyć do lodówki. Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki, gruszkę i cukinię pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić i dodać pieczarki, dusić razem aż woda odparuje. Kurczaka szybko obsmażyć na złoto. Przestudzić składniki. W tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć je do formy. Wyłożyć z wierzchu papierem i wysypać fasolę lub ciężarkami do pieczenia. Piec ok 15 min. Ze wszystkich składników przygotować farsz, doprawić do smaku. Wyłożyć na podpieczone ciasto i piec razem ok 30 min

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz